9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B
+36 20 581 4420
Fogászati diagnosztika
Diagnosztika
Kérjen időpontot!

  Minden páciensünk esetében az a célunk, hogy számukra olyan szolgáltatást nyújtsunk, ami gyógyításukat a lehető legjobban támogatja, valamint a lehető legpontosabban egyezik a saját, egyedi elképzeléseikhez, igényeikhez. Ha Ön első alkalommal látogat rendelőnkbe, első vizitjét az igényeinek megismerésének valamint fogazata alapos vizsgálatának szenteljük. Konzultációs időpontjaink során fektetjük le annak a közös munkának az alapjait, amely a kívánt végeredményhez vezet. A közös munkát pedig nem tévedésből írtuk, ugyanis a fogazat épségének-szépségének helyreállításában önnek is nagy szerepe van – legjobban úgy tudja támogatni az orvosi gyógyító munkát, ha kezelőorvosával együttműködik, az ő tanácsait, utasításait betartja. Emellett nagyon fontos az orvos-beteg közötti folyamatos kommunikáció: kérdezzen bátran, és ne féljen megosztani velünk esetleges aggodalmait, félelmeit – így tudunk segíteni rajta!

  Gyakran ismételt kérdések
  Nem akarok konzultációt, mehetek rögtön kezelésre?
  Fogászati áraink

  Általánosságban – ha súlyos, akut panasz nem áll fenn – előnyösebbnek gondoljuk, ha nyugodt körülmények között szentelhetünk időt a kezelési terv összeállítására és megbeszélésére. Vizsgálat hiányában nem feltétlenül állapítható meg, milyen beavatkozásra lesz szüksége, az milyen komplexitású és mennyi időt vesz igénybe. Ezért, amennyiben lehetséges, előnyben részesítjük azt, ha első alkalommal egy konzultációs időpont keretén belül találkozunk.

  A panorámaröntgen felvétel nem jár sugárterheléssel?
  Fogászati áraink

  Mint minden röntgenfelvétel készítésére alkalmas eszköz, a panorámaröntgen berendezések ionizáló sugárzást bocsátanak ki. Ennek mértéke azonban a modern, digitális készülékek esetében rendkívül alacsony – egy repülőút során ennek többszörösével találkozik a szervezetünk. Ezzel szemben a pontos diagnózis felállításához alapfeltétel, és feltehetőleg Önnek sokkal több hátránya származna a felvétel hiányából, mint annak elkészítéséből, aggodalomra tehát ezzel kapcsolatban nincs oka.

  Már van saját röntgenfelvételem, mindenképp csináltatnom kell újat?
  Fogászati áraink

  Mindenképpen hozza el a régebben készült felvételt az időpontjára, mert hasznos lehet a konzultáció során. Ha a felvétel megfelelő minőségű és nem régebbi 3 hónapnál, valószínűleg el tudunk tekinteni az új röntgen készítésétől. Vannak azonban olyan esetek is, amikor elengedhetetlen, hogy a fogak aktuális állapotát lássuk, ilyenkor nem tudunk eltekinteni az új felvétel szükségességétől.

  Hogyan zajlik az első fogorvosi konzultáció?

  Érkezés és adminisztráció.

  Érkezése után egy kis adminisztrációra számíthat, ám itt nem csupán a “kötelező” unalmas papírmunkáról van szó, hiszen Önnek ki kell töltenie egy kérdőívet, melyben nyilatkozhat meglévő vagy korábbi betegségeiről, az Ön által szedett gyógyszerekről, esetleges allergiákról, káros szenvedélyekről. Mindezen információk rendkívül fontosak a kezelési terv felállításánál.

  A probléma és az igények megismerése.

  Időpontját egy kis beszélgetéssel kezdjük, ekkor Ön elmondhatja orvosunknak, milyen célból látogatott el hozzá, mi az a probléma, amit meg szeretne oldani. Azt is mindenképpen kommunikálja orvosa felé, ha valamilyen személyes igénye, preferenciája van a kezeléssel kapcsolatban!

  Panorámaröntgen felvétel készítése.

  Asszisztensünk átkíséri Önt egy másik helyiségbe, ahol elkészítjük a digitális panorámaröntgen-felvételét. Ezen minden fog látszik, így a szabad szemmel nem látható területek sem maradnak rejtve.

  A szájüreg vizsgálata és a státusz felvétele.

  Fogorvosunk ezúttal hátradönti a fogorvosi széket kényelmes pozícióba, majd megkezdi a fogak és a lágy szövetek vizsgálatát. Asszisztensünk segítségével rögzítjük a felfedezett problémákat.

  Kezelési terv felállítása.

  A vizsgálat során tapasztaltak, a röntgenfelvétel és a közös beszélgetés alapján fogorvosunk felállítja és ismerteti Önnel a kezelésre vonatkozó javaslatait, valamint az esetleges alternatívákat. A kezelési tervet írott formában is az Ön rendelkezésére bocsátjuk.

  Aranyalma-Dent Kft.

  9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B +36 20 581 4420
  rendelo@aranyalmadent.hu
  Bejelentkezés telefonos egyeztetés alapján!

  Nyitvatartás:
  H-P 8-18

  Kapcsolat

  Ha kérdése van, írjon nekünk

   Aranyalma-Dent Kft. © 2020 - Minden jog fenntartva Impresszum Adatkezelési tájékoztató