9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B
+36 20 581 4420
Szájsebészeti beavatkozások
Szájsebészet Győr belvárosában
Kérjen időpontot!

  Szájsebészet Győr belvárosában

  A szájsebészeti beavatkozások igen fontos kiegészítő területét képezik a fogorvoslásnak, hiszen szakmánkban nem kizárólag a fogak, hanem a teljes szájüreg egészsége fölött őrködünk! Számtalan olyan fogászati természetű probléma létezik, mely nem közvetlenül a fogakat, hanem az őket körülvevő lágy szöveteket, vagy éppen a nekik “otthont” adó állcsontokat érintik. Ide tartoznak a csontban mélyen megbújó fogeredetű és nem fogeredetű ciszták, a szájüregi nyálkahártya szövetének elváltozásai, az ajak- és nyelvfék megrövidülései, vagy az állcsontokkal kapcsolatos problémák, hogy a bölcsességfogakat ne is említsük! Szájsebészeti terület a fogászati implantátumok beültetése is, melyek egy majdani fogpótlás alapjait, rögzítési pontjait fogják képezni.

  A szájsebészet esetében a kezelések precíz és kíméletes kivitelezése legalább annyira fontos, mint az, hogy a beavatkozásokat teljesen steril közegben végezzük. A beavatkozások során minden olyan eszköz, mely a páciens szájüregét érintheti vagy egyszer használatos, vagy csíramentesített, speciális csomagolásból vesszük elő, amikor szükség van rá. így akadályozhatók meg a műtéti fertőzések, és biztosítható a gyors és eseménymentes gyógyulás!

  Gyakran ismételt kérdések
  Fájdalmas-e az implantátumok beültetése?
  Fogászati áraink

  Mint minden szájsebészeti beavatkozást, az implantátumok beültetését is helyi érzéstelenítésben végezzük. A modern érzéstelenítők a fájdalom ingerét átmenetileg teljesen kiiktatják, így a beavatkozás fájdalommal nem jár – feszítést, nyomást esetleg érezhet a páciens a műtét közben, ám ezek bőven tolerálható mértékűek. A műtét utáni lábadozás során előfordulhat fájdalom, mely egyszerű, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal igen jól kezelhető, de sok páciensünk egyáltalán nem számol be fájdalmas gyógyulásról.

  Miért kell eltávolítani a bölcsességfogakat?
  Fogászati áraink

  A bölcsességfogaknál igen gyakran felmerülő jelenség, hogy azoknak nem áll rendelkezésére elegendő hely az állcsonton ahhoz, hogy előtörhessenek, és betölthessék funkciójukat a rágásban. Panaszokat azonban bőven okozhatnak: felelősek lehetnek a fogazat torlódásáért, időről időre fájdalmassá válhatnak és nyomást gyakorolhatnak a szomszédjukban álló 7-es fogakra is. Funkció híján így indokolttá válhat az eltávolításuk, így a panaszok megszűnnek, és ez a páciens életminőségét egyáltalán nem befolyásolja hátrányosan. Előfordulnak persze tökéletesen funkcionáló, jól tisztítható bölcsességfogak is, ilyen esetekben nem szoktuk javasolni az eltávolítást.

  Mivel jár a csontpótlás?
  Fogászati áraink

  A csontregenerációs beavatkozásokat ugyanúgy ambuláns módon, helyi érzéstelenítésben végezzük, mint a többi szájsebészeti kezelést. Igen súlyos csonthiány esetén létező eljárás ugyan a csípőlapátból vett csontblokk alkalmazása, ám ezt csak kórházi fekvőbeteg ellátás keretében, altatásban lehet elvégezni. Ez szerencsére igen ritka, így nagy a valószínűsége ,hogy ezzel a lehetőséggel nem szükséges számolnia.

  Mit szabad és mit nem szabad csinálnom szájsebészeti műtét után?
  Fogászati áraink

  Ahhoz, hogy gyógyulása valóban eseménymentes legyen, fontos néhány egyszerű utasítást betartania a műtét utáni napokban. Ezekről kezelőorvosa is részletesen tájékoztatni fogja!

  • Ne fogyasszon alkoholt!
  • Kerülje a tejtermékeket, élőflórás termékeket!
  • Ne dohányozzon!
  • Kerülje a túl fűszeres, túl forró ételeket!
  • A sebet ne piszkálja, ne szívogassa, csak óvatosan öblítsen!
  • Fogait már a műtét napján is alaposan mossa meg. A műtétet követő naptól a sebet és környékét is tisztítsa meg puha fogkefével!
  • Kerülje a fizikai munkát, testedzést 2-3 napig, ne menjen szaunába, ne vegyen túl forró fürdőt!
  • Probléma esetén haladéktalanul jelentkezzen rendelőnk elérhetőségein!
  Szájsebészet Győr belvárosában

  Szájsebészet Győr belvárosában – Miben tudunk segíteni?

  Bölcsességfogak és egyéb komplex fogeltávolítások.

  Bölcsességfogaink komoly panaszokat okozhatnak, különösen, ha helyzetüknél fogva nem tudnak teljesen előtörni a csontból. Visszatérő panaszok esetén mindenképpen meg kell fontolni a fog eltávolítását. Hasonlóképpen a csontban rekedt fogak, betört foggyökerek eltávolításához is sebészi beavatkozást szükséges végeznünk.

  Szájüregi ciszták.

  A ciszták folyadékkal teli zárt tömlők, melyek idővel hajlamosak növekedni, ezzel egyre több teret kiszorítani maguknak a páciens csontállományából. Ezek eltávolítása, kezelése nagyban függ azok elhelyezkedéstől, valamint attól, hogy a foggyökér csúcsánál kialakuló fogeredetű cisztáról, vagy a fogaktól függetlenül kialakult nem fogeredetű cisztáról beszélünk.

  Lágyrész elváltozások.

  A szájüregi nyálkahártyán található elváltozások eltávolítása lehet indokolt, ebben az esetben a szövetdarabot szövettani vizsgálatra is elküldjük, ahogy az orvosi protokollok diktálják.

  Szájsebészet Győr belvárosában

  Ajak- és nyelvfék műtétek.

  Főként gyermekek esetében végzett beavatkozás. A megrövidült ajak- és nyelvfék komoly panaszokat okozhat, nehezítetté, akár fájdalmassá is tehetik a beszédet és a táplálkozást. Ezek a problémák egy gyors, egyszeri beavatkozással megszüntethetők.

  Implantátumok beültetése.

  A fogászati implantáció pontos, precíz tervezést és kivitelezést igénylő, több lépésből álló kezeléssorozat részeként valósul meg. A beültetést követően az implantátumoknak időre van szüksége, míg stabilan rögzülni tudnak az őket körülvevő csontban, de egyes esetekben akár azonnal terhelhető megoldást is tudunk készíteni.

  Csontregenerációs beavatkozások.

  Az elvesztett fogak helyén természetes folyamat, hogy a szervezet elkezdi lebontani a területen lévő állcsont állományt, fokozatosan elvékonyítva azt. Ez főleg akkor jelent problémát, ha az adott területre implantátumot szeretnénk beültetni. Szerencsére rendelkezésre állnak olyan eljárások, melyek segítségével az állcsont nívóját visszahozhatjuk az optimális állapotba. Ilyenkor szintetikus, organikus (állati eredetű) csontpótló anyagot, vagy a páciens saját csontját (esetleg ezek kombinációját) használjuk fel arra, hogy növekedésre serkentsük az állcsontot.

  Aranyalma-Dent Kft.

  9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B +36 20 581 4420
  rendelo@aranyalmadent.hu
  Bejelentkezés telefonos egyeztetés alapján!

  Nyitvatartás:
  H-P 8-18

  Kapcsolat

  Ha kérdése van, írjon nekünk

   Aranyalma-Dent Kft. © 2020 - Minden jog fenntartva Impresszum Adatkezelési tájékoztató