9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B
+36 20 581 4420
Fogpótlások
Fogpótlás Győr belvárosában
Kérjen időpontot!

  Fogpótlás Győr

  Rendelőnkben alapelv, hogy a természetes fogakért mindaddig küzdünk, amíg az észszerű és lehetséges. Ha pedig elérkezik az a pillanat, amikor meg kell hoznunk a döntést a fog eltávolításáról, már nem érdemes a múltba tekinteni. Innentől elsődleges cél a fogeltávolítás utáni gyors és eseménytelen gyógyulás. Már a gyógyulás ideje alatt érdemes előre nézni és fogorvosunkkal konzultálni a fogpótlás lehetőségeiről.

  Az elvesztett fogak pótlását nem érdemes sokáig halogatni! A fogeltávolítás után szájban maradt természetes fogak ugyanis ilyenkor igyekeznek betülteni az űrt, és elmozdulnak, bedőlnek a rés irányába. A fogvesztés a hiánnyal szemközti fogakat is érintheti – azok képesek “elongálódni”, melyet úgy látunk, mintha megnyúlnának, hosszabbá válnának. Valójában a fog mérete nem változik, csupán kiemelkednek a normális rágósíkjukból a foghiány irányába. Mindezek pedig azt eredményezik, hogy a sokáig halogatott fogpótlások elkészítése során esetleg korlátokba ütközhetünk vagy olyan kompromisszumokba kényszerülhetünk, amelyeket nem kellett volna megkötnünk, ha halogatás nélkül készíttetjük el fogpótlásunkat.

  Gyakran ismételt kérdések
  Egyetlen fogam hiányzik, milyen fogpótlást válasszak?
  Fogászati áraink

  Egy hiányzó fog esetében általában több lehetőséget is fel tudunk ajánlani páciensünknek, melyek közül választhat. Az egyik lehetőség a kerámia híd készítése, mely rövid idő alatt elkészül, kényelmes és esztétikus, ugyanakkor elkerülhetetlen hozzá, hogy a szomszédos természetes fogakat lecsiszoljuk. Ez teljesen ép fogak esetében túl nagy ár lehet, de szerencsére van lehetőség arra, hogy ennek a megfizetését “megspóroljuk”. A szóló foghiányok pótlására orvosi, esztétikai és funkcionális szempontból is a jelenleg elérhető legjobb megoldás az implantátum beültetése, melyre egy kerámia koronát rögzítünk. Ez hosszadalmasabb kezelést igényel, de tartóssága és egyéb előnyös tulajdonságai miatt mindenképp megéri fontolóra venni ezt a lehetőséget.

  Mennyire tartósak a fogpótlások?
  Fogászati áraink

  Ez nagyban függ az Ön életmódjától, a szájhigiéné állapotától is, és persze attól, hogy milyen típusú fogpótlást választunk. A tudomány jelenlegi állása szerint az implantátumos pótlások tartóssága a legmagasabb, mely akár több évtized is lehet. A hidak és koronák is általában több, mint tíz évig nyújtanak jó szolgálatot. A kivehető fogsorok anyaga eleve kevésbé ellenálló, valamint rendszeres karbantartást, igazítást igényelnek, hogy alkalmazkodjanak a szájüreg folyamatosan változó körülményeihez. Általánosságban 6-8 évenként érdemes megfontolni a cserét, de természetesen ha a pótlás jó állapotú, kényelmes és megfelelően funkcionál, akár ennél hosszabb ideig is használható marad.

  Mennyi idő alatt készül el egy fogpótlás Győr belvárosában?
  Fogászati áraink

  A fogpótlásokról érdemes tudni, hogy nem a fogorvosi rendelőben készülnek, hanem a fogtechnikus kezei alatt formálódnak készre. A készítés különböző kulcsfontosságú állomásain szoktuk páciensünket behívni az Aranyalma-Dent fogászat Győr belvárosában lévő rendelőjébe, ekkor a még félkész munkát bepróbáljuk, ekkor ugyanis még van lehetőségünk módosításokat kérni a tökéletes illeszkedés és esztétika érdekében. A kerámia hidak és koronák 5-8 munkanap alatt, a kivehető fogpótlások 7-12 munkanap alatt készülnek el véglegesre. Implantátumos fogpótlás esetén is hasonló időkkel kalkulálhatunk, de fontos megjegyezni, hogy az implantátumok csak egyes esetekben terhelhetők meg azonnal fogpótlással, a többi esetben szükséges néhány (3-6) hónap gyógyulási időt hagyni a fogpótlás készítése előtt. Ez alatt az idő alatt ideiglenes fogpótlást viselhet páciensünk.

  A fogpótlással is ugyanúgy étkezhetek, mint azelőtt?
  Fogászati áraink

  A rögzített fogpótlások, azaz a hidak és koronák esetében -akár implantátumra, akár saját fogakra készülnek- a étkezési szokásain nem szükséges változtatnia, ugyanúgy fogyaszthat bármit, amit amúgy is szokott. Hasonló igaz az implantátumokra rögzített fogsorokkal is, ám ebben az esetben a keményebb ételekbe történő harapással (pl. alma) már érdemes óvatosan bánni, helyette inkább javasoljuk, hogy fogyasztás előtt vágja fel az ételt. A kivehető fogpótlások esetén már szükséges kompromisszumokat hozni, a rágós, keményebb falatokat minden esetben fel kell aprítani, mielőtt elfogyasztja őket.

  Fogpótlás Győr belvárosában

  Fogpótlás Győr belvárosában – Hogyan tudunk segíteni?

  Fém-kerámia rögzített fogpótlások.

  Nevezhetnénk akár hagyományos rögzített fogpótlásnak is, a fémvázra rétegzett kerámia hidak és koronák ugyanis már hosszú évtizedek óta velünk vannak, tartós és erős, jól funkcionáló fogpótlások képében. A fém-kerámia hidak és koronák lecsiszolt természetes fogakra kerülnek, és extrém erős ragasztóayaggal rögzítjük őket a minél nagyobb stabilitás érdekében. A fogpótlás nem mozdul el a helyéről, segítségével a hangképzés és a rágófunkció is maradéktalanul helyreállítható. Rendelőnkben professzionális fogtechnikai partnerünk révén lehetőség van nikkelmentes fémötvözetből elkészíttetni a fogpótlás vázát, mely nem vált ki allergiás reakciót viselőjéből.

  Cirkon-kerámia rögzített fogpótlások.

  Rendelkeznek a fém-kerámia fogpótlások minden előnyével, és ezen kívül még egy nagyon fontos érv szól mellettük, ez pedig az esztétika. Ha jól megnézzük természetes fogainkat (kiváltképp a metszőfogaknál tettenérhető ez), azt látjuk, hogy azok nem teljesen tömör, átlátszatlan anyagúak, hiszen a fény bizonyos fokban átszüremlik rajtuk. Ahhoz, hogy megszólalásig élethű fogpótlásokat készítsünk, különösen az esztétikai zónában, a cirkon-kerámia az ideális választás, mivel ez az anyag olyan módon engedi át a fényt, hogy teljesen természetes hatást kelt, laikus szemmel nem is lehet megállapítani, hogy a páciens saját fogait, vagy cirkon-kerámia fogpótlást nézünk-e épp.

  Fogpótlás Győr belvárosában

  Kivehető fogpótlások.

  Ha nincsenek már stabil természetes fogak a szájban, és a csontkínálat sem alkalmas arra, hogy implantátumokat ültessünk be (és ezekhez rögzítsük a pótlást), még mindig kiváló szolgálatot tehetnek a kivehető fogsorok. Ezek invazív, műtéti beavatkozás nélkül, 1-2 hét alatt elkészülnek, és bár a viselésük igényelhet némi hozzászokást, lehetővé teszik az étkezést és megakadályozzák az orcák beesését, így fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek az arcnak. Kivehető fogpótlásokat részleges foghiány esetén is lehetséges készíteni!

  Implantátumos fogpótlások.

  Ez a kategória egy kissé becsapós, ugyanis az implantátum nem egy konkrét fogpótlást jelöl, hanem azt, hogy az milyen módon rögzül a szájban. Beültetett implantátumokhoz rögzíthetünk koronát, hidat, de teljes kivehető pótlást és hibrid megoldásokat is. Azáltal, hogy a fogpótlást implantátumokkal horgonyozzuk el, az stabillá válik anélkül, hogy ahhoz egészséges természetes fogakat kellene lecsiszolnunk.

  Kerámia héjak.

  A héjak segítségével nem hiányzó fogakat pótlunk, hanem saját fogaink esztétikáján van lehetőségünk “szobrászkodni”. A fogászati héjak vékony kerámia lemezkék, melyeket a fog külső, ajkak felőli felszínére rögzítünk. Alkalmazásuk egészen tág teret ad arra, hogy a fogak színén, formáján, méretén igazítsunk, és olyanná alkossuk a páciensünk mosolyát, amilyennel maradéktalanul elégedett lehet.

  Aranyalma-Dent Kft.

  9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B +36 20 581 4420
  rendelo@aranyalmadent.hu
  Bejelentkezés telefonos egyeztetés alapján!

  Nyitvatartás:
  H-P 8-18

  Kapcsolat

  Ha kérdése van, írjon nekünk

   Aranyalma-Dent Kft. © 2020 - Minden jog fenntartva Impresszum Adatkezelési tájékoztató