9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B
+36 20 581 4420
Fogszabályozás
Kérjen időpontot!

  Fogszabályozás Győr belvárosában

  A tökéletesen szabályos fogazat luxusa keveseknek adatik meg születésüktől. Rendelőnkben valljuk, hogy nem kizárólag a hollywood-i mosoly a szép, hiszen minden arc, minden mosoly egyedi, és egyediségében tökéletes! Emellett számos páciensünk számára jelent kifejezett problémát az őszinte, felszabadult mosolygás azért, mert fogaikat nem látják kellően esztétikusnak. Rendelőnkben számukra nyújtunk szakértő segítséget abban, hogy megtapasztalhassák az önfeledt mosolygás örömét!

  Fogszabályozó kezeléseink felnőtt és gyermek páciensek számára egyaránt elérhetők. Nagyon fontos, hogy az esztétika mellett nagy hangsúlyt fektessünk a megfelelő harapási viszonyok kialakítására is, hiszen az eredmény csak úgy lehet tartós, ha az alsó és a felső fogak megfelelően érintkeznek egymással. Ez biztosítja az állkapocsízületek, valamint a fogak számára optimális tehereloszlást is.

  Gyakran ismételt kérdések
  Mennyi időt vesz igénybe a fogszabályozás felnőtt korban?
  Fogászati áraink

  A kezelés hossza páciensenként eltérő – hiszen a problémák is igen-igen változatosak, gyakorlatilag nem létezik két egyforma fogazat! Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a felnőttkori fogszabályozás aktív szakasza 1-3 évig tart, de természetesen előfordulhatnak ennél rövidebb vagy hosszabb kezelések is.

  Mit ehetek és ihatok rögzített fogszabályozóval?
  Fogászati áraink

  A rögzített fogszabályozó kezelés sajnos jár kompromisszumokkal az étkezést illetően. Tiltólistássá válnak a ragadós ételek (zselés cukor, tejkaramella), az apró magvas, morzsálódó ételek, péksütemények is könnyen az alkatrészek közé ragadhatnak. A fogazat épségének érdekében a sok cukrot tartalmazó ételeket is kerülni javasolt. Továbbá fogszabályozóval nem lehetséges harapni, az ételeket előbb falatnyi darabokra kell felvágni.

  A fogszabályozót viselő páciensek néhány hét után már kitapasztalják, mik azok az ételek, amiktől nagyon nehéz megtisztítani a fogszabályozót! Érdemes előnyben részesíteni a puhább, könnyen megrágható ételeket és a pürés vagy folyékony állagokat. Fogszabályozás alatt jó barátainkká válhatnak a pépek, krémlevesek, joghurtok, tésztaételek, puha húsú gyümölcsök.

  Fontos, hogy a rutinos fogszabályozó viselőknek (ez az állapot néhány hét alatt elérhető) már természetessé válnak ezek az új “szabályok”, ne szegjék tehát kedvét az étkezéssel kapcsolatos korlátok, hiszen a gyönyörű végeredmény messzemenően kárpótolni fogja ezért az átmeneti kellemetlenségért.

  Igaz, hogy a fogszabályozó eltávolítása után a fogak visszarendeződnek?
  Fogászati áraink

  Az állítás részben igaz, ugyanis a fogak valóban viszonylag gyorsan elkezdenek visszarendeződni a kiinduló pozíciójukba, ha nincs már készülék, ami a helyükön tartsa őket. Ezt természetesen nem engedhetjük! A rögzített fogszabályozó eltávolítása után ezért a páciensek helybentartó készüléket, úgynevezett retainert viselnek. Ez lehet rögzített (a fogak belső oldalára ragasztott vékony drót szemfogtól szemfogig), és kivehetők (a fogakra precízen illeszkedő átlátszó sín). Mindkét megoldásra igaz, hogy esztétikus, és jóval kényelmesebb, mint a fogszabályozó volt. A retenciós időszak hosszú ideig tart, egyes páciensek esetében akár élethosszig is érdemes lehet a rögzített retainer viselése.

  Hogyan lehet fogszabályozóm?
  Fogászati áraink

  Ahhoz, hogy az úton megtegye az első lépést, először egy konzultációs időponton szükséges részt vennie fogszabályozó szakorvosunkkal. A konzultáció során Önnek lehetősége lesz elmondani, mit szeretne megváltoztatni a fogaival kapcsolatban, szakorvosunk pedig segít felvázolni a lehetséges kezelési alternativákat, melyek közül együtt választhatják ki az Ön számára legmegfelelőbbet. Ezt követően elkészítjük kezelési tervét, melyhez szükséges röntgenfelvételeket és fotókat készítenünk a fogairól, arcáról, valamint hagyományos vagy digitális lenyomatot is veszünk, hogy a kiinduló állapotot rögzítsük.

  A kezelési terve tartalmazni fogja a kezelés várható hosszát, a fogszabályozó készülék típusát és az esetlegesen szükséges kiegészítő kezeléseket, valamint ezek költségeit is.

  Ha Ön elfogadja a felajánlott kezelési tervet, először rendezni szükséges a meglévő fogászati problémákat (ha vannak): kezelni kell a szuvasodott fogakat, az esetleges gyulladásokat és professzionális szájhigiéniai kezelést is végzünk. Ezt követően már semmi sem áll az utunkban hogy megkezdjük a fogszabályozó kezelést és felhelyezzük fogaira a készüléket, vagy láthatatlan sínes kezelésnél átadjuk az első síneket.

  Láthatatlan fogszabályozás

  Fogszabályozás Győr belvárosában – Hogyan tudunk segíteni?

  Rögzített fogszabályozó készülékek.

  A fogszabályozásnak ezt a módját mindenki ismeri. A fogmozgatást a fogak külső felsínére ragasztott tappancsokban futó memóriaív végzi el, a fogszabályozót pedig rendszeresen “aktiválni” szükséges, azaz a tappancsok pozíciójával és az ív megfelelő hajlításával létrehozzuk azokat az erőhatásokat, amelyek a kezelés aktuális fázisában a megfelelő irányba mozgatják a fogakat.

  Kivehető fogszabályozó készülékek.

  Gyermek páciensek esetén alkalmazott készülékeket nem szükséges egész nap viselni, de napi 12-14 órán keresztül mindenképpen szájban szükséges tartani őket, hogy kifejthessék hatásukat. Leggyakrabban a fogváltás időszakában alkalmazzuk, hogy segítsen megfelelő mederben tartani az állcsontok fejlődését.

  Láthatatlan sínes fogszabályozó (ClearSmile).

  Ezek a víztiszta, átlátszó sínek igazi forradalmat okoztak a fogszabályozásban 10-15 évvel ezelőtt, és ez nem is csoda: a felnőtt fogszabályozás még soha nem volt ennyire kényelmes és diszkrét korábban! A síneket ugyan egész nap viselni szükséges, de az evés és a fogmosás idejére eltávolíthatók a szájból, így a páciensünknek sem az étkezési, sem a fogtisztítási szokásain nem kell változtatnia a kezelés ideje alatt. A kezelés megtervezése és a sínek legyártása is digitális technológián alapszik, melynek egyik nagy előnye, hogy páciensünk már a kezelés megkezdése előtt megnézheti digitális fogmozgatási tervét, és ennek ismeretében hozhat döntést a kezeléséről.

  Myofunkcionális trainerek.

  A trainerek a szó szoros értelemben nem minősülnek fogszabályozónak, hiszen a fogakat nem mozgatjuk vele. Alkalmazásukat kisgyermekkorban kezdjük meg, a céljuk pedig az, hogy edzzék a gyermek ajak-, nyelv- és arcizmait. A megfelelő tónusú izomzat révén rengeteg esetben elkerülhető, hogy a későbbiekben a páciensnek fogszabályozásra legyen szüksége, mivel segítenek az állcsontok megfelelő fejlődésében. Ráadásul oki terápiaként tekinthetünk rájuk, hiszen a probléma eredetét, a kóros izomműködéseket orvosolják, így a későbbi visszaesés esélye is lényegesen kisebb.

  Aranyalma-Dent Kft.

  9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B +36 20 581 4420
  rendelo@aranyalmadent.hu
  Bejelentkezés telefonos egyeztetés alapján!

  Nyitvatartás:
  H-P 8-18

  Kapcsolat

  Ha kérdése van, írjon nekünk

   Aranyalma-Dent Kft. © 2020 - Minden jog fenntartva Impresszum Adatkezelési tájékoztató