9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B
+36 20 581 4420
Fogmegtartó kezeléseink
Fogászat Győr belvárosában
Kérjen időpontot!

  Fogászat Győr belvárosában

  Az Aranyalma-Dent olyan fogászat Győr belvárosában, ahol fogorvosi kezelések széles skálájával várjuk a hozzánk érkező gyógyulni és szépülni vágyó pácienseket. Fogmegtartó kezeléseink a hangsúlyt a problémák megelőzésére, a problémák kialakulásának korai felismerésére, és természetesen a hatékony terápiára helyezik. A fogmegtartó kezelések elengedhetetlenül szükséges kísérői és kiegészítői az olyan szakorvosi tevékenységeknek, mint a fogszabályozás, a fogpótlások vagy akár a szájsebészet.

  Pácienseink számára korszerű anyagok és eszközök használatával és hosszú évek tapasztalatával biztosítjuk a lehető legmagasabb szintű ellátást.

  Gyakran ismételt kérdések
  Mikor ehetek-ihatok fogtömés után?
  Fogászati áraink

  Mivel az esztétikus kompozit fogtömések egy speciális, kék fényű lámpa hatására kötnek meg, nem kell további órákat várni a beavatkozás után, hiszen a köttetést már a kezelés részeként elvégeztük. Ha nem kapott érzéstelenítő injekciót, azonnal ehet vagy ihat a kezelést követően. Ha helyi érzéstelenítést kapott, lehetőleg várja meg, amíg annak hatása elmúlik, mert a zsibbadás alatt előfordulhat, hogy elharapja a nyelvét, orcája belső felét, és a félrenyelés kockázata is nagyobb.

  Miért csináltassam meg a gyermekem tejfogát? Hamarosan úgyis kiesik!
  Fogászati áraink

  Ez természetesen a gyermek életkorától is függ, hiszen lehetséges, hogy a szuvasodás igen fiatal életkorban jelentkezik, és a fogváltásra még éveket kell várni. A szuvasodott fog veszélyt jelenthet az alatta fejlődő maradandó fogra is, valamint fájdalmat okozhat a gyermeknek. A rendszeres fogorvosi ellenőrzések során korán felismerhetjük a kialakuló problémákat, és sok kellemetlenségtől, akár fájdalomtól kímélhetjük meg a picit, ha időben beavatkozunk.

  Mennyi a várható élettartama egy gyökérkezelt fognak?
  Fogászati áraink

  Erre vonatkozóan pontos jóslatokat tenni felelőtlenség volna, hiszen számtalan tényezőtől függ a gyökérkezelt fogak további sorsa, melyek közül nem mindent tudunk a kontrollunk alatt tartani – ilyen a páciens életmódja, fogmosási szokásai. Gyakran látunk több, mint 10 évvel korábban gyökérkezelt fogakat, melyek panaszmentesek és kifogástalanul funkcionálnak. Ugyanakkor előfordul olyan eset is, amikor a foggyökér csúcsa körüli gyulladás időről időre kiújul és panaszokat okoz a páciensnek -ebben az esetben el kell kezdenünk alternatív megoldásokon gondolkodni – természetesen páciensünket is bevonva a döntésbe!

  Véletlenül ráharaptam valami keményre és letört egy darab a fogamból, de egyáltalán nem fáj. Akkor nem is kell fogorvoshoz mennem?
  Fogászati áraink

  Ha csak kis darabka törik le a fogból, gyakran nem okoz fájdalmat, hiszen a fogban található érző idegek relatív távol vannak a sérüléstől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez az állapot ideális és nem igényel kezelést. A töréssel ugyanis a fogzománcból, vagyis a fog legkülső, legellenállóbb rétegéből veszítettünk el egy darabot, így a törés felülete most sokkal jobban ki van téve a környezeti ártalmaknak, mint előtte: ez a terület könnyeben, gyorsabban kezdhet el szuvasodni, mint a teljesen ép fogak. Ezen kívül az ilyen törések gyakran éles felszínt hagynak maguk után, amely vághatja, felsértheti a nyelvet. Az Aranyalma-Dent fogászat Győr belvárosában rendelkezésére áll ilyen problémák esetén is!

  Fogászat Győr belvárosában

  Fogászat Győr belvárosában – Miben tudunk segíteni?

  Esztétikus fogtömések.

  Fényre kötő kompozit fogtöméseink nem csak a fogszuvasodás során elveszített foganyagot pótolják, de segítségükkel a rágófunkció és a fog esztétikája is maradéktalanul helyreállítható. A tömések ráadásul már a fogorvosi székben töltött idő alatt megkötnek, így azonnal terhelhetők.

  Élpótlások, letört fogak felépítése.

  Nem csupán a fogszuvasodás okozta sérülések orvosolhatók az esztétikus kompozit anyagokkal. Ha a fogból letörik, lepattan egy darabka, helyreállítását azonnal, egyetlen ülésben elvégezzük.

  Gyermekfogászat.

  A tejfogak kevésbé ellenállók a környezeti hatással szemben, mint a maradandó fogak, ráadásul a kisgyermekektől nem is várható el olyan alapos és precíz fogmosási technika, mint felnőttek esetében. A tejfogak szuvasodását megelőzhetjük úgynevezett barázdazárással, mely során speciális tömőanyaggal izoláljuk a mély, nehezen tisztítható barázdákat. Ezen kívül számos egyéb módon tudunk segíteni gyermekének, ha már kialakult a probléma, és akkor is, ha csak elkerülni szeretnénk azt. Mindezt gondoskodással, szeretettel, türelemmel!

  Fogászat Győr belvárosában

  Gyökérkezelés.

  A gyökérkezelés a fogbél illetve a foggyökér körüli szövetek megbetegedéseinek megelőzésére és elváltozásainak kezelésre szolgál. Amikor a fogfájás igazán kínzóvá, csillapíthatatlanná válik, legtöbbször a fog belsejében található szövetek gyulladásos folyamatai állnak a háttérben, Fontos tudni, hogy a fog ilyenkor még legtöbb esetben megmenthető! A gyökérkezelés soránt eltávolítjuk a gyulladt szöveteket és gyógyszeres terápiával kezeljük a gyulladást. A gyógyulást követően pedig felépítjük a gyökérkezelt fogat, hogy az visszanyerje régi funkcióját.

  Aranyalma-Dent Kft.

  9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B +36 20 581 4420
  rendelo@aranyalmadent.hu
  Bejelentkezés telefonos egyeztetés alapján!

  Nyitvatartás:
  H-P 8-18

  Kapcsolat

  Ha kérdése van, írjon nekünk

   Aranyalma-Dent Kft. © 2020 - Minden jog fenntartva Impresszum Adatkezelési tájékoztató